Over iAM

iAM is een onafhankelijk, praktijkgericht nascholingsconcept voor én door anesthesiemedewerkers. Drie keer per jaar ontvang je een tijdschrift in de brievenbus met een selectie van actuele en boeiende artikelen. Stuk voor stuk met vakinhoudelijke informatie die je gelijk in je praktijk kunt toepassen.  

Vanaf de tweede editie werken we met themanummers, waarin een bepaald onderwerp vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Denk aan sedatie, kinderanesthesie, farmacologie, fysiologie, complicaties, innovatie en gebruik van apparatuur.

Hoe werkt iAM

NVAM Geaccrediteerd

NAPA Geaccrediteerd

 

Accreditatie

Per editie van iAM is aan vijf artikelen een e-learningmodules gekoppeld. iAM is door de NVAM geaccrediteerd met twee punten per module, en door de NAPA met één punt per module.   

In het tijdschrift zijn de artikelen met e-learning te herkennen aan het nascholingsicoon. Een e-learningmodule start met een entreetoets, waarmee je voor jezelf kunt nagaan hoeveel je al over het onderwerp weet. Daarna tref je tijdens het doorwerken van de module op verschillende plekken tussentoetsvragen aan. De entree- en tussentoetsvragen moeten worden beantwoord; alleen de eindtoets telt mee voor het eindresultaat. Om een nascholingspunt te behalen, is een minimale score van 70% op de eindtoets vereist. 

iAM is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers (NVAM) en de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA). Heb je een e-learningmodule met succes doorlopen? Dan kun je direct een certificaat downloaden en bewaren in je persoonlijke nascholingsdossier. Wij zorgen ervoor dat het nascholingspunt wordt toegekend.  

De redactie

iAM wordt samengesteld door een bevlogen vakredactie:

Michael van den Assem, Erasmus MC, Rotterdam
Mendy Driesens, UMCG, Groningen
Gerben de Haas, St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht
Pim J. Hennis, (hoofdredactie), HIFU-kliniek, Etten-Leur
Alexandra Kortbeek, Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam
Benedikt Van Loo, Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam
Klaas Wesseling, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

De redactie